sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday, 10 January 2015

Panas !!! Indonesia BOM Kapal Nelayan Malaysia, Malaysia Tak Mahu BOM SAMA ???Aku tertarik sangat bila membawa berita mengenai pihak berkuasa Indonesia telah meletupkan sebuah kapal nelayan milik rakyat Malaysia yang dikatakan memasuki perairan mereka. 

BELAWAN - INDONESIA. Pihak berkuasa Polda Sumut dilaporkan telah meletupkan sebuah kapal nelayan milik Malaysia, baru-baru ini.

Kapal tersebut yang bernombor pendaftaran PKFA 7738 ditangkap selepas menceroboh dan menangkap ikan di Pandan Islet.

Memetik laporan Jakarta Post, Ketua Polis Sumatera Utara, Irjen Eko Hadi Sutedjo, kapal tersebut diletupkan menggunakan dinamit setelah mahkamah membenarkan tindakan tersebut.

Disember lepas, Duta Besar Indonesia ke Malaysia, Herman Prayitno mengesahkan cadangan pengeboman kapal asing yang menangkap ikan secara haram di perairan negara itu.

“Anak kapal akan diselamatkan terlebih dahulu, kemudian apabila kapal sudah kosong baru dibom untuk menenggelamkannya.

“Ia sebagai pengajaran kepada semua penangkap ikan agar tidak mengulangi perbuatan salah itu,”

Sebagai rakyat Malaysia , aku tertarik untuk mengulas mengenai perkara ini, Bagi aku Pihak berkuasa juga patut BOM semua kapal HARAM dari Indonesia yang masuk ke sini tak kira nelayan ataupun mereka yang mahu CARI MAKAN secara HARAM di bumi Malaysia ini. 

Indonesia dah kuatkuasa undang-undang ini, mengaa kita tak boleh lakukan perkara yang sama ??? hari-hari beraa banyak KAPAL HARAM dari Indonesia bawa PATI untuk CARI MAKAN di Malaysia ??? 

ADAKAH KITA SANGGUP??? Teuk DADA LU Fikirlah Sendiri 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive