sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Wednesday, 7 May 2014

TUDIAAA !!! INFO! TEKUN Bantu Usahawan Muda Jadi Jutawan? @IsmailSabri60 #Dsis @TunfaisalTempohari, Kementerian Pertanian dan Industri Asas Tani, telah menganjurkan Program Pemerkasaan Ekonomi Melayu dan Bumiputra Menerusi Keusahawanan serta memberi kemudahan pinjaman melalui TEKUN NASIONAL bagi mempertingkatkan peniaga peniaga yang sedia ada pada masa kini.

Sejak diwujudkan pada tahun 1998, TEKUN NASIONAL telah berjaya membawa 287 ribu orang usahawan bumiputra melibatkan pinjaman berjumlah RM3.06 Bilion.

Daripada jumlah tersebut terdapat lebih kurang 65% usahawan yang terdiri dari golongan muda yang berumur di bawah 40 tahun yang berminat dalam bidang perniagaan.

Negeri Johor juga adalah negeri kedua tertinggi membuat pinjaman melalui TEKUN NASIONAL sejumlah RM353.7 juta selepas Negeri Selangor. Ini bermakna golongan muda di negeri Johor kebanyakkan mereka lebih berminat dalam bidang usahawan.

Sementara TEKUN masih ada bajet untuk usahawan muda. Rebutlah peluang untuk tingkatka ekonomi diri. Jangan tunggu lagi, dah ramai yang berjaya, kerana TEKUN merupakan pinjaman yang paling mudah dan tidak membebankan.

Rujuk dibawah,


No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive