sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Sunday, 21 December 2014

Bantuan Bukan Sahaja Di Pejabat Tetapi Turun Kampung Bantu Rakyat - @tajuddinsik


Seharian penulis bersama Datuk Tajuddin Abdullah, Adun Belantek yang juga Exco Kerajaan Negeri Kedah, banyak mengajar penulis mengenai pengorbanan seorang wakil rakyat. 

Yang ingin penulis kongsikan disini adalah selesai sahaja dua program sebelumnya, Datuk Tajuddin kembali ke pejabat untuk solat dan berehat seketika. Sampai saja di pejabat beliau langsung tidak sempat untuk berehat kerana terus melayan penduduk kampung yang datang memohon bantuan terutama penoreh getah. 

Penulis melihat sendiri penuh pejabat beliau dengan kehadiran penduduk kampung. Bantuan makanan keperluan harian kepada penoreh getah yang tidak dapat menoreh getah akibat hujan adalah usaha Menteri Besar Kedah, Dato' Seri Mukhriz Tun Mahathir. 

Ada penduduk yang datang ke pejabat Datuk Tajuddin ini menitiskan airmata bersyukur dengan bantuan yang diberikan. 

Salah seorang dari penduduk ini datang meminta bantuan Datuk Tajuddin untuk menyelesaikan masalah bantuan rumah, beliau di lihat terus menghubunggi pihak berkaitan bagi menyelesaikan kes ini. 

Selesai saja melayan penduduk di pejabat, beliau terus keluar untuk berkunjung dan turun ke kampung bagi memberi bantuan kepada penduduk yang memerlukan. 


Gambar di atas semasa Datuk Tajuddin turun ke kampung bagi memberi sumbangan keperluan harian kepada penduduk. 

Serata ceruk beliau turun membantu, bukan sahaja yang muda dan tua malah kanak-kanak juga dilayan oleh Datuk Tajuddin. 

Ada warga emas yang hanya mampu bertemu di katil akibat tidak dapat berjalan dan masalah kesihatan, hanya airmata membasahi pipi dapat menjelaskan perasaan dan kasih sayang antara pemimpin dan rakyat. Sentuhan peribadi ini jelas tertanam dilubuk hati rakyat sampai bila-bila. 

Datuk Tajuddin memberitahu mereka bahawa sumbangan ini adalah dari Menteri Besar Kedah iaitu Dato' Seri Mukhriz yang sentiasa mahu membantu rakyat yang memerlukan. 

Penulis hanya melihat apa yang dilakukan oleh Datuk Tajuddin, bagi penulis jika inilah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin lain, sudah tentu Barisan Nasional terus ada dihati sanubari rakyat. 

InsayaAllah penulis akan menceritakan tentang perjalanan seharian penulis bersama Datuk Tajuddin ini nanti. 

Buat Datuk Tajuddin, penulis mengucapkan tahniah kerana sentiasa membantu dan turun kampung untuk bersama rakyat. Teruskan perjuangan 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive