sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Tuesday, 2 February 2016

PANAS !!! Hanya 9 Adun Mahu Mukhriz Undur, Bukan 20 Adun Selepas Dipanggil Istana ?Masih belum dapat diputuskan !!! 

Keyakinan tinggi pihak pro Najib yang menyatakan bahawa Mukhriz akan digugurkan selepas 20 Adun BN mengadap Jemaah Pemangku Sultan Kedah di Wisma Darul Aman semalam ternyata meleset sama sekali.

Sebelum ini dikatakan telah ada 19 Adun telah tandatangan surat akaun yang meminta Mukhriz meletak jawatan walaupun ada diantara Adun mendakwa mereka telah dipaksa dan diugut dari segenap sudut oleh pihak-pihak yang dikatakan dihantar oleh Najib. 

Namun selepas bersemuka seorang demi seorang dan turut bersumpah berkata benar di hadapan semua Jemaah Pemangku Sultan Kedah semalam , rupanya ada yang telah bercerita 'hal sebenar' mengenai surat akaun tersebut. 

Sumber menyatakan bahawa daripada 20 Adun BN yang mengadap Jemaah Pemangku Sultan,  7 telah menyatakan sokongan kepada Menteri Besar Dato Seri Mukhriz, 4 berkecuali dan 9 tetap menyokong untuk menukar Menteri Besar, ia termasuk Ahmad Bashah, Ahmad Lebai Sudin , Tajudin Abdullah dan Tajol Urus. 

Oleh kerana majoriti Adun untuk menukar Menteri Besar tidak mencukupi maka Adun Pembangkang pula dipanggil mengadap , jika Adun-adun pembangkang menyokong penuh kepimpinan Mukhriz sebagai Menteri Besar Kedah, Kemungkinan besar Mukhriz akan kekal sebagai Menteri Besar Kedah sehingga pilihanraya umum akan datang.

Jika keputusan kekal, tidak mustahil Perdana Menteri, Najib Razak akan menggugurkan Mukhriz sebagai Pengerusi Perhubungan Umno Negeri Kedah dan bakal diganti dengan Ahmad Bashah sehingga pemilihan Umno akan datang. 

Mukhriz akan mengadap Agong dan Jemaah Pemangku Sultan Kedah di Langkawi pada 07 Febuari nanti dan dijangka pengumuman sama ada kekal atau tidak akan di umum selepas Tahun Baru Cina  nanti. 


1 comment:

77777 said...


Hal yang tidak pernah terbayankan kini jadi kenyataan kepada keluargaku,,,kusus untuk AKI ALIH kami ucapkan banyak terimakasih yang sebesar-besarnya kepada aki. karena berkat bantuannya alhamdulillah keluarga kami bisa lepas dari hutang dan masalah, karena nomor “GAIB” untuk pasang togel, hasil ritual AKI ALIH memang benar-bener merubah nasib kami hanya sekejap,dan disitulah aku berkesempatan kumpulkan uang untuk buka usaha kembali,karena rumah juga sudah disita bank,,warung makan juga sudah bangkrut,,tapi itu semua aku masih tetap bertahan hidup dengan anak istriku,,walau cuma ngontrak tapi aku tetap bersabar dan akhirnya AKI ALIH lah yang bisa merubah nasib kami..maka dari itu AKI ALIH orang paling bersejarah di keluargaku…!!!jadi kepada teman-teman yang di lilit hutang dan ingin merubah nasib seperti saya silahkan hub AKI ALIH di nomor: 0823 1366 9888 atau dan dengan penuh harapan yakin dan percaya insya allah apa yang anda ingingkan pasti tercapai.ATAU KUNJUNGI BLOG


KLIK DISINI 2D 3D 4D 5D 6D


POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive