sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Wednesday 18 May 2016

Jasa Tun Mahathir Telalu Besar Pada Negara - Ku LiKu LI Akui Akar Umbi Umno Masih Pandang Tinggi Tun M


KUALA LUMPUR, Selasa – Meskipun bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir kini sedang rancak mengkritik kepimpinan Datuk Seri Najib Razak, akar umbi UMNO masih memandang sumbangan-sumbangan beliau selama 22 tahun memerintah negara.

Pemimpin veteran UMNO, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, rakyat tidak boleh menafikan perkara itu walaupun setelah Mahathir bertindak keluar dari UMNO.

“Sudah tentu kerana beliau telah berada di sana (memerintah) sejak sekian lama dan selain apa yang beliau telah lakukan, kepimpinannya, dia (Dr Mahathir) juga masih mempunyai pengaruh.

“Rakyat tahu siapa dia, apa yang dia lakukan sewaktu memerintah dahulu dan segalanya, kita tidak menafikan perkara itu,” kata Ku Li di Parlimen, hari ini.

Selain itu, Ku Li juga tidak menafikan Dr Mahathir seorang yang sedar apa yang dilakukan.

“Dia mempunyai objektif. Jadi, sudah tentu dia akan mempromosikan objektifnya agar tercapai. Dia akan buat yang terbaik,” katanya.

Mengulas berkenaan dua Pilihan Raya Kecil (PRK) yang bakal diadakan, Ku Li akui sukar menjangkakan sama ada Barisan Nasional (BN) mampu mempertahankan kerusi atau sebaliknya.

“Sukar untuk saya ulas, kerana dia (Dr Mahathir) sering mengejutkan. Dengan semua cadangannya, saya tidak boleh nilaikan situasi atau memberikan cadangan, ia sukar,” katanya.

Sumber : Ismaweb

1 comment:

Anonymous said...

Yea Ker Mahazalim <mahacelaka, Pukimak Mahathir banyak berjasa pada negara?

Aku Melayu...Aku Mudah Lupa..

Pergi Jahanam Lah dengan Mahathir Pukimak

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive