sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Tuesday, 5 March 2013

EKSKLUSIF : VIDEO PERSATUAN BEKAS TENTERA KECAM TIAN CHUA YANG BIADAP !! #TukarKedah @JERAIYan 05/03/2013- Persatuan Bekas Angkatan Tentera Tidak Berpencen Malaysia ( DAULAT ) yang di wakili presidennya Mohamad Shabudin Teh hari ini telah membuat laporan polis terhadap Ahli Parlimen PKR, Tian Chua di Balai Polis Guar Chempedak, Yan ..

Laporan tersebut di lakukan DAULAT setelah merasa tercabar dan aib di atas kenyataan Tian Chua di dalam laman sosial miliknya beberapa hari yang lalu telah menghina anggota Keselamatan Negara yang berjuang mempertahankan Lahad Datu setelah di ceroboh oleh Tentera Kesultanan Sulu untuk menuntut Sabah dari Malaysia.

Menurut Mohamad Shabudin " Janganlah ingin menjadi hero kepada sesuatu kumpulan sehingga tidak fikir apa yang di katakan adalah satu kenyataan yang boleh di katakan.. gila !!! "

" Anggota Polis dan Angkatan Tentera sentiasa menjaga keselamatan negara dan tidak akan berkompromi dengan mana-mana pihak " katanya lagi.


Dalam kenyataan yang di buat Tian Chua dalam akaun twitter miliknya beberapa hari yang lalu. Tian Chua mengatakan apa yang berlaku di Lahad Datu hanyalah satu sandiwara lakonan sepertimana apa yang berlaku dalam tragedi Al-Maunah di Sauk.

Yang lebih menghinakan lagi apabila Tian Chua mempergunakan perkataan " WAG THE DOG " ( Menganggukkan Anjing ) untuk membuat perumpamaan terhadap pihak Keselamatan Negara di dalam twitternya.

Dengan jelas Tian Chua telah mempersendakan tugas yang di jalankan pihak Keselamatan Negara apabila menganggap pihak Keselamatan Negara di arahkan Kerajaan Malaysia untuk membuat sandiwara di Lahad Datu sepertimana peristiwa Al-Maunah di Sauk yang di anggapnya hanyalah satu sandiwara Kerajaan Malaysia.- Pisau Kedah & AKTIVIS PENDANG JR No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive