sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Friday, 1 March 2013

UPDATE LAHAD DATU : KISAH KEJADIAN 2 KOMANDO PDRM TERKORBAN !!! JOM BACA !! #LahadDatu

LAHAD DATU: Sidang Media oleh Pesuruhjaya Polis Sabah
SIDANG MEDIA YDH PESURUHJAYA POLIS SABAH.

LAHAD DATU, 1 Mac 2013 jam 6 petang - YDH Dato' Pahlawan Hj. Hamza Bin Taib PJP Sabah, telah mengadakan sidang media berkaitan kejadian tembak menembak yang berlaku di kampung Tanduo, Lahad Datu, Sabah.
Menurut YDH PJP Sabah, kejadian tembak menembak tersebut bermula pada jam 9.59 pagi (1/3/2013-Jumaat) dan telah berakhir setengah jam kemudian selepas 5 orang anggota Pasukan Gerakan Khas bergerak untuk mengetatkan kawalan kepungan di sekeliling Kg.Tanduo di mana kumpulan Sulu seramai lebih kurang 180 orang termasuk 30 orang yang bersenjata api yang di ketuai oleh Raja Muda Agbimuddin Kiram yang telah di kepung sejak 9 Feb lalu.
Menurut YDH PJP Sabah lagi, semasa 5 orang anggota Pasukan Gerakan Khas sedang mengetatkan kawalan kepungan telah terserempak dengan sekumpulan penceroboh tersebut di mana kumpulan penceroboh tersebut telah melepaskan tembakan kearah pasukan Gerakan khas yang telah memaksa mereka membalas tembakan.
Tambah YDH PJP Sabah lagi bagi mempertingkatkan kawalan keselamatan, Pasukan Keselamatan kita telah mengawal dan bertahan di sepanjang keluasan 10 km persegi dan pihak polis juga telah berjaya merampas sejumlah senjat api dari kumpulan tersebut.
Ekoran dari kejadian tembak menembak ini , YDH PJP Sabah telah mengesahkan 2 orang daripada Pasukan Gerakan Khas kita telah meninggal dunia sementara 3 orang lagi mengalami kecederaan yang kini dirawat di Hospital Lahad Datu dan Sandakan. -PDRM

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive