sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Thursday 5 June 2014

PANAS : CHEGU BARD KATA AZMIN RASUAH UNTUK MENANG ??? UIHHHHTerkejut aku dengan kenyataan daripada Chegubard yang menyatakan bahawa Azmin Ali telah merasuh Pengerusi Lembaga Rayuan Pemilihan PKR Abd Malek Hussin melalui Ketua Cabang Kota Raja Dr Xavier Jayakumar . 

RAKYAT NEWS : Pengerusi Solidariti Anak Muda Malaysia (SAM) Badrul Hisham Shaharin mengemukakan aduan bertulis kepada Presiden PKR Datuk Dr Wan Azizah Ismail bagi menyiasat salah laku rasuah yang dilakukan pemimpin tertinggi parti tersebut.

Dalam aduan tersebut, Badrul Hisham atau lebih dikenali sebagai Chegubard menggesa siasatan dilakukan keatas Pengerusi Lembaga Rayuan Pemilihan PKR Abd Malek Hussin yang telah menolak rasuah yang dikemukakan oleh Ketua Cabang Kota Raja Dr Xavier Jayakumar bersamanya 'bosnya'.

Menurut beliau, 'bos' yang dimaksudkan adalah Timbalan Presiden PKR Azmin Ali seperti mana khabar angin yang diterimanya.

Katanya lagi, Azmin cuba merasuah Abdul Malek supaya bagi mengekalkan jawatan yang disandangnya pada pemilihan parti baru-baru ini.

Jelas beliau, Abdul Malek walaubagaimanapun menolak sejumlah wang yang diberikan kepadanya dan mengarahkan Xavier untuk memulangkan mengenmbalikannya kepada 'Azmin'.

Ujarnya, Azizah juga dikatakan mengetahui akan perkara ini ekoran Abdul Malek 'mencampakkan' wang rasuah tersebut dihadapan Presiden PKR tersebut dan Penasihat parti Datuk Seri Anwar Ibrahim pada mesyuarat biro politik PKR dua minggu lalu.

Chegubard yang digantung keahliannya menyifatkan perkara teresebut sebagai memalukan dan Pengerusi Lembaga Disiplin parti Dr Tan Kee Kwong turut sama menyiasat perkara tersebut.

Uih kalau betui benda ni jadi memang teruk la depa ni , atas pentas kata Umno kaki rasuah la , kroni la , rupanya depa lagi teruk !! huh

1 comment:

Anonymous said...

rasuah dan kroni...
pandai sgt mengata orang... rupa2nya depa (PKR) sendiri lagi teruk..
benda mana blh dibiarkan...
SPRM... bila lg... banzai...

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive