sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Thursday, 30 October 2014

LIWAT II : PEGUAM ISLAM TAKUT BELA ANWAR? ANTARA HUKUM AGAMA DAN DUNIA


Dalam perhatian tertumpu kepada keputusan yang bakal di buat oleh 5 hakim Mahkamah Persekutuan dalam kes liwat Anwar nanti kita terlupa mengenai barisan peguam Anwar ini.

Di ketuai oleh bekas hakim iaitu  Gopal Sri Ram tetapi di mana sebenarnya peguam-peguam kanan Melayu yang dulu gah membela Anwar!!


Rakyat khususnya orang Melayu yang berakal harus berfikir kenapa peguam-peguam kanan Anwar pergi meninggalkan Anwar dan tidak mahu membela beliau lagi yang adapun hanyalah di belakang tabir saja bukan sebagai pembela hadapan. 

Adakah peguam-peguam kanan ini tidak lagi mahu bersubahat dengan Anwar dan takut pada hukum hakam Agama Islam. 

Aku selitkan sedikit komen dari Ramesh Rao yang bercakap mengenai perkara ini. 
Beliau turut mempersoalkan di mana perginya peguam-peguam Melayu Islam.  Sedangkan bukan Islam pun tahu akan hukum hakam Islam mengenai liwat kenapa tidak kita yang sememangnya Islam ini? 

Apapun tahniah kepada peguam-peguam Islam yang mula celik dan peguam-peguam Islam yang sudah lari dari bersubahat dengan insan bernama Anwar Ibrahim.  

Jika keputusan hakim nanti membawa Anwar ke penjara maka ingatlah Anwar hukuman dunia sudah datang tapi hukuman Akhirat belum tiba. Walaupun pintu penjara Sungai Buluh sentiasa tertutup tetapi pintu taubat Allah sentiasa terbuka. 

1 comment:

Anonymous said...

4 doktor sahkan kan takde kesan tusukan.
Saiful sendiri sukarela bawak pelincir.
Saiful kata anwar lakukan dgn rakus selama 30 minit,tapi langsung takde luka.anjing pun tak melawan kalau org pegang bontot dia.so saiful ni makhluk jenis ape?kes yg tak masuk akal,tak logik pun masih nk di bicara.saiful,awak ni munafiq besar la.benda apa yg gelapkan sgt hati awak ni?sumpah dkt mekah pun edit.astaghfirullah.moga kembali ke pangkal jalan

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive