t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

sahabat-sahabat APJ

Tuesday, 14 May 2013

OP CELAKA !!! CEO AIR ASIA X TAK PAYAH NAK JADI BARUA SANGAT !!!! INIKAH HASIL DARIPADA KELUARAN AIR ASIA ??? PODAH !!!!!



Baru dilantik jadi 'CEO'dah tunjuk hebat , puihhhh .... hang tak payah cerita lebih la bai , hang nak jadi bangsatpun jangan sampai bunuh orang Melayu sendiri !!! HANG PI BACA AKBAR CINA , APA DEPA TULIS !!! NASIB BAIK HANGPUN TAK KENA CIBAI DENGAN DEPA !!!! 

YANG KENA CIBAI DENGAN DEPA YANG BIADAP NI ADALAH ORAANG MELAYU YANG SATU BANGSA DENGAN HANG !!! 

HANG RASA ORANG MELAYU BANGGA DENGAN HANG !!! PUIHHHH 1000 x UNTUK HANG LA !!! JENIS LAHANAT !!!! 

kat atas tu ayat lepas geram kat manusia macam hang !!!! 

Kat bawah ni lembut sikit dari kawan aku MTK

Agaknya cereka cerekarama pasal orang melayu muda jadi ceo syarikat syarikat besar lepas tu bersaing berebut projek, lepas tu bunuh rezeki kawan sesama bangsa mungkin benar benar berlaku.. Macam apa yang terjadi sekarang. Ceo baru Airasia X dengar khabar takmau iklankan promosi Airasia X kat Utusan, katanya Utusan ni rasis sangat sangat..

Hanya kerana menulis "Apa Lagi Cina Mahu" , Ceo Airasia X terus nak boikot Utusan.. Tapi bila akhbar cina kritik bangsa melayu, tak pulak dia bersuara..Untuk pengetahuan Tokoh Korporat muda Ceo Air Asia X yang baru tu saudara Azran Osman-Rani, Akhbar Utusan tu hidup lebih lama dari AirAsia tau..Bukan setahun dua baru nak menapak dalam dunia.

Ramai pembaca setia menanti setiap pagi untuk membacanya.. Membeli akhbar Utusan tak sama membeli tiket Airasia, harga tetap walaupun anda ke seluruh pelusuk negara(tak termasuk sabah dan sarawak).. Beli di Johor harga RM 1.50, beli di Kedah pun harga RM1.50..

Kalau beli tiket AirAsia dah tentu kena macam macam cas..Lepas klik next kena bayar harga kerusi,lepas tu bagasi, lepas tu insuran dan bla bla bla bla sampailah selesai bayar semuanya ada saja cas tersembunyi ketika membeli tiket AirAsia..Tengok harga tiket memang menarik dan murah, lepas isi nama dan klik seterusnya macam macam pulak nak kena bayar..Lepas tu kena pulak terpacak awal 2 jam belum kira lagi kalau flight delay..

Itulah Airasia, walaupun jadi macam tu, orang ramai tetap pilih Airasia jugak... Sama macam utusan, baik buruk orang kata kat Utusan tu pun ramai juga yang baca..


4 comments:

Anonymous said...

Biasalah.. klu terlibat dgn bisnes jual arak dan aurat perempuan atas kapal terbang.. statement bodoh pun akan keluar.. sudah la syarikat dia tu hidup atas bantuan subsidi kerajaan melayu.. airport tax apa cerita?

Anonymous said...

Saya salah seorang melayu bodoh yg tak dpt kerja jadi CEO, pasal belajar dulu bodoh, tak mcm CEO Air Asia X. Pasal bodoh kena berniaga kerana tak siapa nak. Punya la susah berniaga bang oi, asyik kena tekan dek cina racist sana sini. Mereka hanya baik dgn kita bila nak guna muka kita nak masuk tender kerajaan. Kalau free market saya selalu di tindasnya oleh bangsa kiasu ni. Tapi budak botak pandai ni mana pernah rasa susah berniaga dlm dunia sebenar, dia hanya CEO, kuli bukan usahawan atau pemandu teksi sebagai contoh yg bekerja siang malam sebagai usahawan persendirian. Cuba berhenti jadi CEO dan jadi usahawan baru dia akan tahu susahnya di tindas cina yg kebanyakany racist. Saya cadangkan melayu bodoh dan racist saperti anggapan dia Cuba Malindo Air, ia lebih murah dan selesa dari Air Asia dan ia bayar hutangnya pada MAB. Tak bebankan duit pembayar cukai.

Anonymous said...

dah rasa nak jadi ceo apsal dulu ko xbelajar pandai pandai...ko la yg bodoh..utusan tu memang paper haramjadah....yang bodoh je beli n baca paper tu..beli pasal nak tengok result no ekor kot...hahaha memang bodoh piang semua pembaca utusan

Anonymous said...

hahaha... asyik nak carik kesalahan airasia je.. nak kata bodoh tak bodoh , tapi memang bodoh..
booking , tekan next sama je macam mas airlines.. kene caj kalau nk insuran , kene caj kalau pick up kerusi.. airasia pick up kerusi baru rm6.. mas airlines rm 10.. airasia memang murah.. cukai murah.. kalau nak dibanding dengan mas airlines .. sebab tu dia ramai org nak.. disebabkan dia murah , sebab tu dia tak sekalikan dengan bagasi dan makanan.. tu taktik bisnes diaorg..
mcm mas dia sekalikan dengan bagasi dan makanan.. sebab tu mas agak mahal.. airasia buat offer sampai ada rm50 return flight from kl to sabah srwak.. mas airlines paling murah pun rm90.. per one per way.. masing2 ada kelebihan.. malindo air lagi cilaka.. awal2 je murah.. dah femes 2 3 bulan mahal bagai nak rak.. masing2 cari keuntungan,, jangan nak salahkan airasia je,, kalau tak suka tak payah la naik.. abis cerita.. nama pun airasia , low cost.. so hospitality nye pun low la.. cara mas airlines cari keuntungan dari harga tiket dan cukai penerbangan,, cara airasia cari keuntungan dari pembelian bagasi dan makanan.. masing2 punya taktik perniagaan.. asyik nak salahkan org sampai bila2 takkan habis.. kalau nak puaskan hati , sampai mati pun takkan puas.. bersyukur la apa yg ada !

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive