sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday, 10 August 2013

AWAKENING !! BUKU PAK LAH BUKTI PAK LAH PRO PR ?? PEHH NAK MASUK PR KA PAK LAH OIII !!!! @NajibRazak
Apj terharu lagi mengharubirukan kes Pak Lah kita ni berkenaan buka berjudul awakening 'The Pak Lah Years in Malaysia ' yang dikatakan penuh kontroversi nih !! 

Cerita terbaru Apj dengar Nurul izah akan turut sama melancarkan buku sampah ni .. adehh apa dah jadi Pak Lah oiii !!! 

Dikatakan jugak penulis buku ni bukannya Pak Lah tapi ada juga puak-puak pro pembangkang duk tulis buku tu ... 


Laporan terbaru :

Buku berjudul Awakening, The Abdullah Years in Malaysia bukan tulisan oleh Tun Abdullah Ahmad Badawi dan bekas perdana menteri itu tidak mempunyai kawalan mengenai kandungan mahupun pelancaran buku itu.

Kecuali perbualan Abdullah dengan dua editor buku berkenaan, kandungan buku itu ditulis oleh tidak kurang 30 penulis yang berlainan latar belakang termasuk pemimpin pembangkang.

Artikel turut disumbangkan oleh pemimpin Umno tidak lagi mempunyai tempat di parti itu seperti Menteri Besar Selangor Dr Mohd Khir Toyo, bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Zaid Ibrahim dan bekas bendahari Umno Datuk Azim Zabidi.

Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah pula menulis pra-kata buku itu.

Pemimpin pembangkang yang menyumbang pula terdiri daripada Nik Nazmi Nik Ahmad, Liew Chin Tong dan Farish Noor.

Bagi sesetengah pihak yang telah membaca sebahagian buku berkenaan mendapati ia lebih kerap membidas Abdullah daripada menceritakan keadaan yang sebenarnya.

Antaranya, Abdullah dilaporkan berkata Tun Dr Mahathir Mohamad adalah seorang pemimpin yang penuh kontradiksi dan sekiranya hasrat bekas perdana menteri itu dituruti, Malaysia hari ini sudah muflis.

Ia juga menceritakan bahawa Abdullah meminta bekas presiden MIC Datuk Seri S Samy Vellu supaya bersara setahun sebelum Pilihan Raya Umum 2008.

Turut dimuatkan adalah kenyataan Abdullah yang berkata tidak salah memperjuangkan satu-satu kaum di negara ini tetapi perjuangan itu tidak seharusnya seperti yang dilakukan oleh Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (PERKASA).

Setakat ini, PERKASA dan Samy Vellu ternyata berang dengan laporan itu dan telah membidas Abdullah. Hanya Dr Mahtahir yang tidak mahu mengulas kerana katanya, beliau belum membaca buku itu lagi.

Buku itu akan berada di pasaran pada bulan ini dengan dakwaan Abdullah sendiri dijadual melancarkannya.

Ia disunting oleh Bridget Welsh dan James UH Chin - dua pensyarah yang sering menulis di portal mesra pembangkang Malaysiakini.

Buku setebal 620 halaman itu diterbitkan oleh Strategic Information dan Research Development Centre (SIRD), Kuala Lumpur -Antara Pos 

APJ tak nak kata Pak Lah ni dah pro pembangkang tapi Pak Lah dah baca ka buku tu ?? Dah setuju ka dengan cerita dalam buku tu ?? Dengar kata hentam teruk Perkasa dan Samy Vellu !!! Tun M pun kena tibai dengan Pak Lah !!! 

Apj pun sebenarnya malu kerana Pak Lah tak macam Tun M yang tulis buku sendiri bukan orang yang tulis , jadi jika Pak Lah pergi melancarkan buku tu , memang satu yang memalukan dan memualkan tekak pembaca !!! 

Apj lagi hairan bila puak-puak pro pembangkang yang sibuk buat buku ni dan Pak Lah siap nak lancar lagi buku ni !!! Ada Apa-apa ke ni Pak Lah woiii ?? Huh!!!! 


No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive