sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Wednesday, 28 August 2013

PANAS !!! SIDANG DUN !!! TUDIAAA !!! HAMIK PAS KEDAH KENA TIBAI KES KUIN !!! RM 8K SEORANG PELAJAR ?? PEHHH !!! @MukhrizMahathir


Nampaknya adun-adun Pas Kedah, sudah tersilap langkah, hasrat depa nak serang Kerajaan BN sekarang dalam isu KUIN nampaknya hancur lebur apabila peluru yang mereka lancarkan pagi tadi sudah terkena kepala sendiri.

Ada adun Pas mempertikaikan kenapa pembinaan asrama di Kuala Ketil dihentikan. Menjawab soalan demikian, Adun Tanjung Dawai kata, kontraktor yang hentikan pembinaan tu sendiri kerana mengikut kronologi, pada zaman Pas tandatangan kontrak dulu, yang luluskan kontrak hanyalah mantan MB, mantan CEO KUIN dan Pengarah KBSB Sdn Bhd.

Kontrak ditamatkan selepas KUIN tidak menandatangani perjanjian PFI yang telah didesak oleh KBSB kepada KUIN dulu. Mereka hanya menerima perjanjian seperti mana dipersetujui secara bersama semasa pemerintahan Azizan. Bermakna pembinaan bermula tanpa apa-apa perjanjian dan hanya dua orang saja yang tahu.


Tiba-tiba bila Kerajaan negeri baru, KBSB mendesak untuk membuat perjanjian, sedangkan kerajaan sekarang tidak tahu apa-apa kerana tiada perjanjian yang sah! Sebab tu kontrak dihentikan! Teruknya Pas buat kerja dulu, buat bangunan tanpa perjanjian dan detail kontrak, kalau runtuh bangunan tu, nak salah siapa?

Pas pertikaikan kenapa Kerajaan BN Kedah sekarang memindahkan pelajar balik ke Mergong dari Kuala Ketil, kerana ia melibatkan kos yang tinggi!

Adun Tanjung Dawai jawab,

Kos penempatan dan pemindahan yang dilakukan oleh Kerajaan BN sekarang masih kecil jika nak dibandingkan dengan Pas dulu, sebab Pas dulu membelanjakan RM12.5 juta hanya untuk memindah 1500 pelajar KUIN ke Kuala Ketil.

Pehh.. mahainya kos pindah, sampai juta-juta.

Kalau 12.5 juta tu dibahagikan kepada 1500 pelajar KUIN. Bermakna seorang pelajar KUIN yang dipindahkan tu, boleh dapat RM8000 seorang!

Perghh.. kos pindah zaman Pas dulu, hanya nak ke Kuala Ketil saja sampai RM8000 seorang? RM8000 tu boleh beli tiket flight ke London tauu!

Patut la zaman Pas dulu takdak duit, rupanya depa dok buat kerja rembat duit macam ni!!


DARI BLOG KEDAHKEKL

1 comment:

Anonymous said...

KUIN di rosakkan sepenuhnya oleh Rajim PAS Azizan. Ini fakta sejarah yg xboleh nk dipadam lagi. Kampus fatamorgana Kuala Ketil ialah kampus AIR MATA kezaliman PAS dlm memperdagangkan dan memperjudikan pendidikan Islam utk kekenyangan kroni2 PAS dan Azizan.

Yuran KUIn adalah angka GILA, seolah2 KUIN sediakan prasarana 5 bintang dan high ranking University punya rates. USM IPTA berstatus APEX pun xkenakan yuran gila mcm ni wpun kurus2 sains dan kejuruteraan.

Ini petunjuk Tuhan mahu diberitahu pd rakyat Kedah.. hangpa pilih Yakjud Makjud PAS perintah.. benda elok pun musnah.benda wngi jd busuk.. benda teguh jd runtuh..

Igtlah 2008 adalah BALA musibah buat Kedah bila Rejim PAS Laknatullah perintah Kedah

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive