sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday, 31 August 2013

GEMPAR !!! GUAN ENG MENANGIS KERANA TANDA PUTERA ???? SEDIH SIOT !!!! #TandaPutera

Fuhhh Apj terharu lagi mengharukan bukan kerana Guan Eng belanja tengok wayang Tanda Putera ni tapi terharu kerana Guan Eng telah pusing 360 darjah terhadap filem yang menghantui Guan Eng selama ni. 

Video ni menunjukkan sikap Guan Eng selama ni terhadap filem Tanda Putera , jom kita tonton sejenak huh !!! Nampakkan bagaimana rasisnya Guan Eng terhadap filem nih !!! Tetapi tetapi tetapi nampaknya Guan Eng dah pusing kepala ke belakang balik , Esok ni Filem Tanda Putera akan ditayangkan di Pulau Pinang di Golden Screen Cinema (GSC) 


GSC dalam kenyataan hari ini menyebut keputusan itu susulan penjelasan kerajaan Pulau Pinang bahawa arahan yang dikeluarkan sebelum ini bermaksud sebagai satu nasihat kepada pengusaha pawagam di negeri berkenaan.

"Filem 'Tanda Putera' berada dalam 'Skim Wajib Tayang' Finas (Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia) bagi filem tempatan dan diluluskan Lembaga Penapisan Filem Malaysia dengan klasifikasi P13," jelas kenyataan itu.

Rabu lepas, Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengeluarkan arahan kepada pengusaha pawagam di negeri itu supaya tidak menayangkan filem berkenaan yang didakwa kontroversi oleh pembangkang.

Lim, bagaimanapun, dilaporkan membuat penjelasan bahawa kerajaan negeri hanya mengeluarkan 'nasihat'.
Kah Kah Kah Nasihat ????Korang tak baca ka surat yang dikeluarkan untuk mengarahkan filem Tanda Petera tidak ditayangkan di Pulau Pinang ??? Terang-terang tertulis kat situ siap masuk Akta kerajaan negeri lagi tu dikatakan nasihat ?? huh !!! 

Inilah sikap dua muka Guan Eng !! bantai main ikut sedap mulut saja !! filem rasis konon !! huh tak tengok dah kata rasis !! huh !!! 

Apapun terima kasih juga la buat Guan Eng yang akhirnya menerima warkah 'Tanda Putera' ni masuh ke tanah Pulau Pinang!!! 1 comment:

Anonymous said...

Guan Eng idola Tok guru fatwa sesat Nik Aziz dan Hadi Awang khususnya dan sebahagian dari rakyat Kelantan yang bukannnya bodoh tetapi Taksub pada Tok Guru fatwa sesat. Apa saja yang kata2 keluar dari mulut "Tok Guru" kita sokong(dasar lembu yang diperkudakan oleh DAP untuk membunuh aspirasi bangsa sendiri).

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive