sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Sunday, 4 August 2013

PANAS !!! DAP TAKUT PADA SPECIAL BRANCH ?? AGENDA APA NIH ??? DULU KOMUNIS SAJA YANG TAKUT PADA UNIT NIH !!! @zahid_hamidi @NajibRazak
Apa punya bebal ahli Parlimen DAP Kulai, Teo Nie Ching. Dia bertanya secara terbuka berapa polis dalam Cawangan Khas.

Katanya, statistik tidak pernah berdusta dan dalam jawapan bertulis kepada bulan ini, menteri dalam negeri berkata: "Sejumlah 112,583 anggota polis berpakaian seragam, 10,150 (9 peratus) berada dalam Jabatan Siasatan Jenayah, 4,224 (3.8 peratus) dalam Siasatan Jenayah Narkotik dan 1,663 (1.4 peratus) di Jabatan Siasatan Komersial."

Menteri dalam negeri enggan menyatakan berapa ramai anggota polis yang berada di Cawangan Khas.

Anak cina komunis berasal dari Batu Pahat ini mengandaikan hanya 9 peratus daripada anggota polis yang terlibat secara langsung membanteras jenayah di luar sana dan kenyataan ini tidak boleh diterima.

Malah jika kita sertakan sekali Narkotik dan Jenayah Komersial, hanya 14.2 peratus daripada keseluruhan pasukan polis memberi tumpuan kepada membanteras jenayah di jalanan.

Angka ini jelas terlalu rendah. Bilangan anggota polis yang terlibat dalam membanteras jenayah tidak harus 14.2 peratus tetapi sekurang-kurangnya 50 peratus.

Dalam erti kata lain perlu ada sekurang-kurangnya 56,000 anggota polis berpakaian seragam berkawal di tempat awam dan bukan 16,037 orang sahaja.

Hoi Cina yang tak mandi wajib bila haid!

Apa lu mahu sibuk? Cawangan Khas terlibat dalam penumpulan maklumat dalam mencegah masaalah keamanan dan threat dari semua pelbagai sudut - tak kira teroris, jenayah, politik, ekonomi, korporat, dan lain.

Baik pembangkang dan pemerintah pun diintip. Isu pasal masa lepas bukan saja Pembangkang kena ISa tapi UMNO dan BN pun turut kena.

Threat boleh datang dalam pelbagaai rupa.

Lu sibuk-sibuk tu ada tahu ka berapa CIA, KGB, MI5, SIngapore Staitrs Times, China NewAgency dll.? Pemimpin politik dan ahli parlimen mereka tak tanya soalan bodoh macam gitu. Mereka tak akan dedah isu keselamatand an kedaulatan negara.

Komunis saja yang takut dan benci sama Special Branch. Datok nenek lu dulu Bintang Tiga di Batu Pahat ka???? - Unspin 

Apj agak hairan kenapa Pakatan Rakyat terutama Dap begitu bersungguh mahu rahsia keselamatan negara di tonjolkan pada umum , dulu pasal kapal selam , senjata , sekarang ni mahu tahu dan pulak cerita berapa banyak anggota Special Branch !! huh !!! Komunis saja yang takut pada Special Branch dan nak tahu pasal team ni !!! 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive