sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Monday, 20 May 2013

TUDIAA !!! Jusuf Kalla patut pujuk Anwar berubat, bertaubatKUALA LUMPUR 18 Mei - Bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla seharusnya memujuk Datuk Seri Anwar Ibrahim bertaubat dan mendapatkan rawatan berhubung segala isu moral yang dikaitkan dengan Ketua Pembangkang itu.

Ahli Dewan Negara, Senator Ezam Mohd. Noor berkata, perkara itu perlu diberi keutamaan dalam usaha Jusuf merintis usaha mendamaikan perseteruan politik antara Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dengan Anwar.

Berikut kenyataan penuh Ezam:

Kita hormati niat ikhlas Jusuf atas semangat saudara serumpun dan bersaudara untuk mendamaikan Najib dan Anwar. Tetapi ada beberapa fakta yang harus beliau ketahui dan terima supaya niat murni itu bukan sahaja sia-sia tetapi menjadi malapetaka umat.

Isu membabitkan Anwar bukan hanya politik, tetapi soal moral yang berat. Keputusan mahkamah pada 2004 secara jelas menunjukkan Anwar seorang peliwat dan selepas hampir 10 tahun, Anwar tidak menggunakan haknya untuk menyanggah keputusan itu walaupun dia berjanji kononnya mahu melawan fakta dia adalah peliwat.

Anwar juga sudah melakukan perkara yang melampaui batas dengan menjual kehormatan akidah Islam dalam soal pluralisme agama, isu murtad dan penggunaan kalimah Allah. Anwar berdosa besar kepada umat Islam di Malaysia dan bukannya hanya kepada Najib.

Atas nama kelangsungan umat, saya mencadangkan Jusuf menyarankan kepada Anwar berhenti mengganggu umat Islam di Malaysia, bertaubat dan berubat. Bukannya mendamaikan seorang yang berpenyakit dengan seorang Perdana Menteri. Kita tidak mahu Jusuf yang baik namanya di Malaysia menjadi rosak gara-gara terperangkap dengan permainan licik seorang yang berpenyakit dan gila kuasa hingga menjual agama dan bangsanya.

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive