sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Monday 3 February 2014

(VIDEO) : TERESSA SI BABI CINA BETINA BAKAL DIKENAKAN TINDAKKAN AKTA HASUTAN ? #RASISMenteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Seri Mohd Shafie Apdal yang juga merupakan rakyat Sabah, melahirkan rasa kesal akan video Teresa Kok itu dan wajar diambil tindakan segera.


Video itu turut memaparkan seorang tetamu yang mempersendakan masyarakat Lahad Datu, khususnya dalam menarik pelancong ke negara ini sempena Tahun Melawat Malaysia 2014.

Beliau berkata perasaan masyarakat di Sabah, khususnya di Lahad Datu, masih bersedih (berikutan insiden pencerobohan militan dari selatan Filipina di Kampung Tanduo tahun lepas).
“Saya berharap sungguh agar tindakan diambil tentang perkara ini. Keselamatan di negara ini antara perkara yang cukup penting,” katanya lagi. 


Beliau menjelaskan insiden pencerobohan militan itu, yang turut mengorbankan anggota keselamatan negara yang bukan sahaja berasal dari Sabah, tetapi juga dari Sarawak dan Semenanjung, tidak harus diperkecilkan dan dijadikan bahan gurauan. 

Dalam video yang dimuat naik dalam laman sesawang Youtube berdurasi 11:39 minit, seorang daripada tetamu dikenali sebagai Master Yan Yan berkata “you can travel to Sabah, where you get to see pirates, with a bonus show of kidnapping and scenes of open fire (anda boleh melancong ke Sabah dan berpeluang melihat lanun dengan pertunjukan bonus, penculikan dan babak tembakan)”.JOM kita beramai-ramai flag kan video di atas yang biadap rasis ini supaya di di buang daripada youtube .


Sebelum ini bermacam provokasi rasis dan berunsur hasutan perkauman yang di mainkan oleh Teressa ni , antaranya meminta masjid memperlahankan azan dan membuang tulisan jawi pada papan tanda jalan dan di gantikan dengan bahasa cina . 

Perbuatan ini jelas Teressa seorang yang anti Melayu dan Islam. Apj harap agar satu tindakkan keras di ambil kepada si cina betina ini agar rakyat terus aman tanpa hasutan perkauman yang boleh membawa kecelakaan. 

 Di bawah adalah kenyataan dan kecaman yang di buat oleh pemimpin-pemimpin cina yang meminta Teressa dikenakan tindakkan keras dan di bawa usul tindakkan ke atas Teressa di Parlimen. 


TERESSA PENCETUS ISU PERKAUMAN DAN ANTI MELAYU DAN ISLAM !!! KERAJAAN HARUS MENGENAKAN TINDAKKAN KERAS TERHADAP SI RASIS CANA BETINA DAP INI !!!! 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive