sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Tuesday, 18 August 2015

Ramai Adun PAS Kedah Sertai Parti Baru


Anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Anak Bukit, Datuk Ir Amirudin Hamzah menegaskan beliau akan kekal bersama PAS dan menyangkal dakwaan akan menyertai Parti Amanah Rakyat.

Amirudin yang juga Yang Dipertua PAS Kuala Kedah dan bekas exco kerajaan negeri ketika ia dipimpin oleh parti itu berkata, akan terus memberi sumbangan dan mencapai segala visi dan misi PAS yang telah ditetapkan.

Beliau turut mengucapkan selamat berjaya kepada rakan-rakan dalam PAS yang memilih menyertai parti baharu tersebut dan berharap usaha mereka dapat membangunkan negara.

Menurutnya, sekiranya parti yang bakal ditubuhkan itu mempunyai tujuan politik tidak jauh berbeza dengan PAS atau rakan dalam Pakatan Rakyat, mungkin akan ada persefahaman untuk mencapai matlamat masing-masing.

"Saya kira tidak mustahil nanti apabila matlamat politiknya adalah sama (Parti Amanah), bahawa satu persetujuan dan persefahaman akan dapat dicapai ke arah mencapai matlamat politik yang sama-sama kita citakan," katanya ketika ditemui pemberita di luar Dewan Undangan Negeri Kedah Isnin.

Media baru-baru ini melaporkan Parti Amanah Rakyat dijangka menjadi nama rasmi parti Islam baharu yang berkemungkinan dilancarkan pada 31 Ogos ini.

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive