sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Monday, 23 September 2013

HOT PEMILIHAN UMNO !! HAMPIR 90 % KETUA BAHAGIAN KEDAH DICABAR !!! @MukhrizMahathir @NajibRazak #MM4VP #BeraniBerubahProses pendaftaran bagi pemilihan dalam bahagian Umno di Kedah hari ini menyaksikan 11 daripada 15 bahagian berlaku pertandingan bagi jawatan ketua bahagian.

Setelah proses penyerahan borang ditutup 5 petang ini, Bahagian Padang Serai menyaksikan paling ramai calon menghantar borang untuk merebut jawatan ketua bahagian iaitu enam orang manakala masing-masing tiga di bahagian Sungai Petani, Kuala Kedah, Merbok, Langkawi dan Baling.

Bahagian Kubang Pasu, Pokok Sena, Jerai, Pendang dan Sik, masing-masing terdapat dua calon menghantar borang bertanding jawatan ketua bahagian.

Bagi Bahagian Alor Setar, Padang Terap, Kulim/Bandar Baharu dan Jerlun hanya satu borang diserahkan untuk bertanding jawatan Ketua Bahagian yang bermakna mereka menang tanpa bertanding.

Menteri Besar Datuk Mukhriz Tun Dr Mahathir menang tanpa bertanding jawatan Ketua Umno Bahagian Jerlun, setelah diberi laluan oleh Datuk Abu Hassan Sariff yang rela "turun pangkat" apabila bertanding jawatan timbalan ketua bahagian.

Proses pendaftaran di Dewan Wawasan di Jitra hari ini hanya melibatkan 14 bahagian di Kedah manakala Bahagian Langkawi diberikan kebenaran mengadakan pendaftaran di tempat sendiri di Wisma Umno Langkawi berikutan masalah logistik.

- Bernama

Apj : jangan ada gaduh2 noh !! Tunjukkan kepimpinan yang baik pada penyokong dan rakyat. 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive