sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Thursday, 27 December 2012

GENPAQ !!! LEPAS KERAJAAN LANGIT KERAJAAN BULAN PULAK WUJUD 1! TAK FAHAM BETUL HUH !!!!


Pada zaman dahulu di sebuah negeri yang kaya dengan hasil balak terdapat sebuah kerajaan digelar sebagai Kerajaan Langit Pasti ke Syurga oleh para penduduk setempat..Kerajaan ini diketuai oleh seorang pendeta yang suka mengamalkan cara pemerintahan "Walharam bagimu, walhalal bagiku"..

Ketua kerajaan tersebut bernama Nikolai Azizy Nikolai Nikmati..Beliau sangat suka bekerjasama dengan syaitan nirojim semata mata untuk menjatuhkan kerajaan kerajaan bersempadan dengan negeri ditadbirnya akibat irihati dengan pembangunan yang dibuat oleh negeri jiran beliau..

Jadi untuk berlawan dengan negeri jirannya, beliau telah menganugerahkan tanah hutan balak berpuluh ribu ekar kepada saudagar dari negara jauh di selatan atas nama ladang untuk rakyat..

Yang menjadi kehairanan penduduk adalah ladang tersebut diberi nama Ladang Rakyat tetapi kenapa saudagar yang memiliki tanah beribu ekar itu adalah orang luar..Akibat kekurangan modal saudagar tersebut terpaksa memberikan hutan balak tersebut kepada orang lain yakni saudara pendeta Nikolai yang juga pemimpin dari keturunan pendeta BiAdap.

Kedua dua saudagar yang memiliki tanah hutan balak tersebut adalah pendeta Ngehkolai dan pendeta Ngakolai mereka ni bersaudara dan mempunyai pertalian hubungan yang sangat rapat dengan pendeta Nikolai..

Difahamkan Tanah Hutan Balak tersebut diberikan atas jasa kedua dua pendeta Ngehkolai dan Ngakolai memberi peluang kepada anak buah pendeta Nikolai untuk menjadi pemimpin di negeri yang dimenangi oleh pendeta BiAdap..

Pemilikkan tanah hutan itu oleh rakan pendeta Nikolai menjadi pertikaian oleh rakyat majoritinya tidak bersetuju dengan pekara itu..Mereka sangsi apabila pembangunan yang sepatutnya dinikmati oleh rakyat kini hanya dinikmati oleh golongan pendeta sahaja..

Ratusan juta nilai hasil balak pada waktu itu dibawa keluar oleh kumpulan pendeta ini..Rakyat terus menderita apabila nasib mereka tidak diendahkan oleh kerajaan Langit Pasti ke Syurga ini..

Bantahan demi bantahan dibuat oleh rakyat tetapi tidak ada satu pun tindakkan diambil oleh kerajaan pendeta Nikolai sebaliknya menuduh rakyat lakukan fitnah terhadap dirinya..

Akhirnya rakyat telah sebulat suara untuk menjatuhkan pendeta ini dan seluruh Kerajaan Langit Pasti ke Syurga pada pilihan raya akan datang..

BACA LAGI : DISINI

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive