sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Sunday 13 October 2013

PANAS !!! PROGRAM DI SERANG !! YUKTES VIJAY TUNTUT GANTIRUGI !!!! @yuktesvijay @rameshraokaks

Cerita hal ini boleh KLIK SINI

Kepada,Yang Berhormat Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail - Presiden Parti Keadilan Rakyat Datuk Ambiga Sreenevasan - Pengerusi BERSIH 2.0


cc: Anwar Ibrahim - Penasihat PKR
A. Samad Said - Pengerusi Bersama


Per : Menuntut Ganti Rugi


Merujuk kepada perkara di atas.

2. Saya telah menganjurkan sebuah forum untuk memberi pandangan serta penilaian alternatif kepada Tribunal Rakyat yang dianjurkan Bersih.3. Namun,sebaik forum ini bermula,ia telah diganggu oleh beberapa ahli PKR dan terpaksa diberhentikan untuk menjamin keselamatan semua pihak yang hadir ketika itu.Kelakuan dan sikap mereka yang agresif mula parah.

4. Saya ingin menuntut kos ganti rugi sebanyak RM 10,000 di mana kos sewa dewan sebanyak RM 4060 serta kos penyediaan dan penanggungan bayaran pengangkutan kesemua hadirin termasuk pihak media serta panelis turut disertakan.

5. Apa yang saya harap adalah agar PKR dan BERSIH menanggung kos ganti rugi tersebut untuk memberi dorongan agar anak-anak muda tidak patah semangat untuk menganjurkan satu forum atau mengadakan diskusi yang pendapat serta kepercayaannya bercanggah dengan PKR dan BERSIH.

6. Malah langkah ini akan menjadi teladan kepada ahli-ahli yang lain agar tidak menyampuk dan mengacau satu proses demokrasi yang tahap pemahamannya lebih mendalam daripada yang diketahui oleh mereka yang hanya menanam intepretasi demokrasi sebagai demo di jalan raya.

7. Saya meminta maaf dan ingin menjelaskan kenapa tuntutan ini dibuat secara terbuka iaitu untuk mempamerkan kesaksamaan dan keadilan kedua-dua dalam mempertahankan demokrasi walau persefahaman tentang aplikasi berbeza.

Terima kasih. Sekian,

Yuktes VIjay

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive