sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Wednesday, 24 October 2012

SUARAM PUTAR BELIT!!! GEYBANG LEBIH!!! SUARAM BUNUH ALTANTUYA??CYNTHIA GABRIEL terpaksa mengakui bahawa berita yang disebarnya termasuk senarai nama individu yang akan disepina hanyalah REKAAN SEMATA-MATA. TIADA perbicaraan mengenai pembelian kapal selam scorpene di Perancis... SUARAM kini tidak mampu lagi meneruskan penipuan lagi. Ini bermakna, puak-puak pembangkang yang memang dari dulu selalu tak puas hati dengan kerajaan terpaksa menerima hakikat mereka BODOH kerana sanggup ditipu oleh SI LAKHANAT Cynthia Gabriel dan SUARAM.

SI LAKHANAT ini Cynthia dan SUARAM masih bertekad meneruskan misi menjahanamkan negara dengan menukar sedikit haluannya sahaja asalkan segala usaha dan dana yang dilabur pihak asing selama ini tidak sia-sia.

BAB MENIPU, SUARAM memang pandai dan tak tau malu pasal sanggup menggunakan nama sesiapa sahaja termasuk Kerajaan dan Hakim Perancis, isteri Perdana Menteri, Jasbir Singh Chahl untuk mengukuhkan cerita dongeng ciptaan mereka. Modus Operandi mereka masih sama... nak menjatuhkan kerajaan BN iaitu dengan mempegunakan nama seseorang lain pula.

Bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan pula dipilih kali ini.  Menurut SUARAM, Tan Sri Musa akan bercakap dengan wartawan di Bangkok berkenaan pembunuhan Altantuya.  Tajuk program tersebut ialah ‘Pendedahan baru dalam pembunuhan Altantuya’.

Terkejut dengan berita tersebut, Tan Sri Musa, pantas MENAFIKANNYA.  Beliau tidak faham kenapa ada yang suka-suka menipu dengan menggunakan namanya. Beliau menegaskan yang beliau berada di sini, di Malaysia dan tidak terlibat dengan program di Bangkok itu. Nampaknya memang si Cynthia Gabriel ni tak tau malu orangnya pasal sanggup menipu secara terang-terangan.

Hakikatnya, jika pendakwa Perancis sendiri telah membuat kenyataan rasmi bahawa tidak ada perbicaraan pembelian kapal selam dan mengesahkan bahawa SUARAM telah berbohong mengenainya, maka secara automatik segala-gala kes atau kejadian yang dikaitkan dengan perbicaraan pembelian kapal selam yang dijaja SUARAM adalah juga satu pembohongan.

Ini adalah termasuk mengenai penglibatan kepimpinan tertinggi atau kerajaan Malaysia dalam pembunuhan Altantuya.  

SUARAM ada mendakwa bahawa pembunuhan Altantuya telah didalangi kepimpinan tertinggi dan kemudiannya dilaksanakan atau disaksikan sendiri oleh atau Datin Seri Rosmah. Pembunuhan itu kononnya bertitik tolak dari penglibatan mereka dalam rasuah pembelian kapal selam.

Justeru, jika mahkamah Perancis telah mendapati bahawa aduan SUARAM berkenaan kerajaan Malaysia dan kepimpinan tertinggi terlibat dalam rasuah pembelian kapal selam tersebut adalah tidak berasas serta menolaknya mentah-mentah, maka ia sekali gus bermakna bahawa kisah berkenaan penglibatan mereka dalam pembunuhan Altantuya juga adalah rekaan SUARAM semata-mata.

Memandangkan telah terbutki bahawa SUARAM sengaja mengada-adakan cerita mengenai penglibatan kerajaan dalam rasuah, dan SUARAM juga mengada-adakan cerita mengenai penglibatan kepimpinan tertinggi dalam pembunuhan, maka persoalan yang timbul kini ialah “berapa jauhkan SUARAM sanggup lakukan untuk mengada-adakan kaitan pemimpin kerajaan dalam rasuah dan satu pembunuhan?”   

Atau, dalam bahasa mudah di kalangan rakyat, sanggupkah SUARAM membunuh bagi mengada-adakan pembohongan ini semata-mata untuk memastikan kerajaan Malaysia tumbang?

Apa yang pasti, isu ini memang hangat dan akan menghantui pembangkang menjelang pilihanraya umum yang akan datang kerana apa yang pasti, SUARAM itu adalah TOPENG PEMBANGKANG yang penuh dengan tipu helah untuk kepentingan peribadi mereka sendiri dan niat yang jahat mereka untuk menjatuhkan kerajaan.

SEDAR-SEDARLAH KORANG... 
SAMPAI BILA NAK KENA TIPU DEK 
SUARAM NI??? 


No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive