sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday 22 June 2013

TUDIAA !!!! SPEAKER DUN !!! HEBAT TOK ZAI PENDANG DAN PAK LANG MIE YANG KU KENALI #HanyaDiKedah @MukhrizMahathir
Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Bayu, Datuk Azmi Che Husain akan dilantik sebagai Timbalan Speaker DUN Kedah bagi membantu Ketua Umno Bahagian Pendang, Datuk Md Rozai Safian yang akan dilantik Speaker Dewan Undangan Negeri

Pemilihan kedua-dua tokoh tersebut merupakan satu gandingan mantap berdasarkan pengalaman yang mereka miliki semasa menjadi pembangkan pada sesi DUN yang lepas. Selain untuk memastikan perjalanan sidang DUN yang lancar mengikut peraturan dan undang-undang.

Mereka akan mengangkat sumpah ada 23 Jun ini, yang juga merupakan hari perasmian sidang Dun pertama selepas pilihan raya umum ke-13.

Dua orang tokoh dan berpengalaman yang Apj hormati , Datuk Rozai pernah membantu memberi sumbangan peribadi tatkala satu ketika bertarung dengan nyawa di hospital. Hanya dia yang tampil dan yang lain hanya pandai bercakap , pernah membantu seorang seorang ketua cawangan mengantikan bumbung rumah yang reput tetapi dimaki hamun orang lain kerana bantuan tersebut tapi itulah seorang ketua , sanggup dimakihamun demi rakyat dan banyak lagi bantuan yang Tok Zai berikan walaupun tiada liputan. 

Dan yang kedua adalah Datuk Che Azmi yang banyak membantu TMK dalam operasi gunung Inas dahulu , sikap mudah mesra dan tidak tinggi diri buat diri ini kagum. Mana mungkin boleh TMK jayakan operasi Gunung Inas tersebut jika beliau tidak membantu. 

Tahniah sekali lagu kepada dua pemimpin ini. 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive