sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Friday 28 June 2013

HOT NEWS !! BADUT PAS KEDAH DAH PANDAI PERIHATIN RUPANYA !! DULU BODO PIANG !!! @MukhrizMahathir #HanyaDiKedahSebelum aku tulis panjang lagi aku nak gelak dulu !!! muahahaha !!! muahahaha !!! muahahaha !!!  Selama 5 tahun Pas Kedah duk memerintah dan memerah hasil tanah bertuah negeri ini baru hari ni aku tahu yang bijak jugak si Mahfuz Pokok Sena ni dalam bab air , dulu bengong nak mampuih !! Cerita bab air di Empangan Pedu dah sekarang ni , dulu tak mau cerita pulak adoiii !!! 

Jom baca apa Mahfuz ni kata : 

Kata Mahfuz, ini adalah satu keadaan yang cukup membimbangkan, walaupun tahap takungan air di Empangan Pedu masih tinggi, tetapi tahap takungan air yang bakal disalurkan ke empangan terlalu rendah, sehubungan itu beliau mengutarakan beberapa persoalan.

1. Kerajaan Kedah semestinya memaklumkan perkara sebenar ini kepada rakyat, bagi membolehkan rakyat dapat membuat persediaan awal menghadapi sebarang kemungkinan mengenai masalah gangguan bekalan air.

2. Kerajaan Kedah jangan menyembunyikan perkara sebenar di sebalik krisis air ini kerana Empangan Pedu adalah empangan air terbesar di Kedah dan air dari sini adalah untuk keperluan minum dan juga pertanian Kedah.

3. Jangan tunggu sehingga tahap menjadi terlalu kritikal barulah kerajaan mahu bertindak.

4. Mewartakan segera kawasan-kawasan tadahan air seperti yang diarahkan oleh Kerajaan Pusat selepas tindakan menghentikan projek Heli-Havesting di Ulu Muda.

Katanya lagi, keadaan ini amat merisaukan para petani yang berkemungkinan besar tidak akan mengerjakan sawah mereka bagi musim kedua 2005 bermula September ini, memandangkan bagi musim pertama enam bulan lalu telah berlaku pindaan jadual tarikh menanam padi.

Apj baru sedar la ni begitu perihatin dan ambil berat sungguh Mahfuz ni pada rakyat , dulu masa rakyat menderita air kotor sebab pembalakkan haram dan lahanat tu sampai rakyat minum air kotor , mandi air lumpur , sakit kudis kerana air kotor ada ka dia sebut atau datang tengok masalah air ni ?? 

Satu video yang Apj petik dari blog MC mengisahkan penderitaan rakyat akibat kerja pembalakkan yang dihalalkan oleh Pas Kedah , mana muka puak-puak Pas ni , la ni pandai pulak depa pertahankan hak rakyat tatkala Kerajaan BN Kedah berusaha keras , berkerja siang malam bagi menutup segala kecurangan yang Pas Kedah buat selama 5 tahun nih . 

Bukan nak terima kasih malah duk kata macam-macam lagi seolah depa tak berdosa langsung selama 5 tahun dulu. Cehh Cer tengok apa dan dimana muka puak-puak Pas dan pak lebai Pas ? Ada depa perihatin dulu ? bila rakyat dak tolak baru kelam kabut nak perihatin masalah rakyat , puihhh blah la weiii Mahfuz .... 

2 comments:

Anonymous said...

Memey lahanat puak PAs neh ..eee geram aku nk pijak diorang tuh

Anak Melayu said...

hahha ajak kawe samo boh haha

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive