sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday, 1 November 2014

BN YOUTH JOB FAIR BALING MERIAH! ! PEMUDA UMNO TEPATI JANJI


Awal bulan ogos lalu sewaktu merasmikan mesyuarat Agung Perwakilan Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Baling,  Naib Ketua Pemuda Umno,  Khairul Azwan Harun (AzwanBro) telah berjanji kepasa semua jentera pemuda dan rakyat Baling bahawa beliau akan membawa BN Youth Job Fair ke Baling. 

Hari ini impian dan janji tersebut telah di tepati kepada rakyat Baling dan kawasan sekitar untuk membantu muda mudi mendapatkan peluang kerja dan membina kerjaya mereka. 
Lebih 30 buah syarikat dan 1979 kekosongan di tawarkan kepada anak-anak muda bukan sahaja dari Baling malah serata Kedah turut hadir. 

Lebih 5000 orang mengunjung Karnival ini bagi memcuba peluang mendapatkan kerja. Tahniah buat Pemuda Umno Malaysia yang di Ketui oleh Khairul Azwan Harun untuk program kerjaya ini. 

Peluang yang di berikan ini cukup besar ertinya buat rakyat Kedah dan Baling khasnya. Juga kepada semua yang terlibat seperti Jabatan Tenaga Kerja, syarikat-syarikat dan lain-lain lagi. 

1 comment:

Anonymous said...

Aku dah MUAK dengan SEMUA pemimpin-pemimpin Islam/Melayu-LIBERAL-PENGKHIANAT/PENAKUT! Mereka sibuk dgn. mengkayakan anak-beranak depa, serta hidup cara Barat. Mereka juga suka diPUJI termasuk dgn.pelbagai gelaran atau takut apabila diGERTAK sini sana - terutamanya oleh dunia Barat-ZIONIS termasuk melalui senjatanya spt. UN/Pertubuhan Negara Komanwel/ICC-ICJ/WB/WHO dsbnya, supaya dpt. dipergunakan dgn. sewenangnya sebagai ejen MUSUH ISLAM/Melayu!

Lihatlah sampaikan rejim koloni S'pura-DAJAL boleh MENGHINA BUMIPUTERA Islam/Melayu dgn. imej "lanun" di Muzium mereka, tapi rejim ini asyik dilayan dgn. “dulang emas”, bahkan kita telah hilang Batu Putih dan mungkin hilang Batu Pisang - tanpa sebarang BANTAHAN RASMI lansung terhadap semua JENAYAH ini!

Bahkan ramai kaum PENDATANG RASIS S'pura (dll) boleh membeli TANAH PUSAKA nenek moyang kita di lebihan TANAH MELAYU ini, dgn. sewenangnya, sedangkan BUMIPUTERA Islam/Melayu hanya miliki 20% dari Tanah Melayu kita ini – tapi di mana suara LANTANG pemimpin UMNO?!

Lihat di - http://www.ismaweb.net/2014/10/hanya-20-peratus-tanah-di-semenanjung-dimiliki-oleh-melayu/ , Hanya 20 peratus tanah di semenanjung dimiliki oleh Melayu, October 26, 2014:

KUALA LUMPUR, 26 Okt – Menurut sebuah kajian, tanah-tanah yang dimiliki oleh orang Melayu di Semenanjung secara keseluruhannya hanya 20%, manakala 80% lagi dimiliki oleh orang bukan Melayu.

Mantan Ketua Setiausaha Kementerian Tanah dan Koperasi Prof Datuk Dr Nik Mohd Zain Yusof berkata, kajian lain pula mengatakan daripada 32 juta ekar tanah di semenanjung, hanya 11% sahaja berstatus Tanah Rizab Melayu, iaitu bersamaan 8 juta ekar sahaja.

Selain itu, satu kajian lain mendapati di Pulau Pinang hari ini tidak lagi wujud Tanah Rizab Melayu.

Beliau berkata demikian kepada lebih 300 hadirin di Wacana dan Forum Isu Tanah Rizab Melayu petang ini di Dewan ISTAC, Persiaran Duta Kuala Lumpur.

Tambahnya, dapatan kajian tersebut amat membimbangkan kita selaku orang Melayu di tanah air sendiri......

(Teruskan membaca.....)

Makcik Sambal Belacan.

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive