sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Tuesday, 4 November 2014

PANAS !! DAP PENANG RASIS PADA KAUM INDIA ??


Aku ambil petikan status dari page friends of bn - Barisan Nasional yang meletakkan kenyataan Twitter oleh Ramesh Rao yang mempertikaikan di mana bahasa Tamil pada papan tanda jalan di Penang yang meletakkan bahasa cina dan bahasa kebangsaan sahaja. 

Betul jugak apa yang di luahkan oleh Ramesh Rao ni kan , takkan tak ada bangsa India di Penang kot ?? Dap nak tunjuk kuasa ka pada rakyat Malaysia yang mereka kuat di Penang ?? takat bahasa Kebangsaan yang di letakkan di papan tanda jalan kita tak ksiah sebab kita tau ai bahasa rasmi negara , tapi meletakkan bahasa Cina seolah menunjukkan sifat rasis dan permainan kaum oleh Dap yang di ketui oleh Guan Eng !!


Kalau nak letak sangatpun bahasa Cina ni , letaklah sekali bahasa India , baru adil beb !! Ini nampak sangat Dap ni tunjuk berlagak !! 


Aku masuk sikit bab poster Program DAP , kat mana pemimpin Indiakan ?? takkan kaum India tak layak duduk sama tinggi dengan Pemimpin Cina dalam Dap ?? Dap kata depa parti semua kaum , aku nak habaq la kat Guan Eng , Indiapun salah satu kaum di Malaysia ni ya !! 

Takkan Guan Eng mahupun Dap tak berminat dengan pemimpin dari kaum India ?? aku bukan nak cucuk api tapi apa yang di katakan oleh Guan Eng ni cakap tak serupa bikin macam 'Biawak Lidah Bercabang' . Depan rakyat cakap Parti semua kaum tapi hakikatnya kita boleh lihat apa yang Guan Eng lakukan !! huh No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive