sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Saturday, 1 November 2014

LIWAT II : ANWAR LARI KE LUAR NEGARA? ?? @RameshRaoAks


Kes melibatkan Anwar ini bukan melibatkan kes kecil tapi kes yang berprofile tinggi. Kita semua tahu Anwar pernah mahu mendapatkan pelindungan dari kedutaan Turki semasa di pecat dan di sabitkan kes liwat pertama beliau. 

Penulis mahu persoalkan adalah tidak mustahil Anwar lari untuk mendapatkan pelindungan atau suaka politik dari negara yang bersekutu dengannya. 

Mahkamah tidak merampas passport antarabangsa beliau dan ini memudahkan beliau lari ke luar negara melalui pintu sempadan Malaysia. 

Isnin ini bakal menentukan nasib beliau sama ada lepas atau terkurung di Sungai Buloh. 


Kita lihat bagaimana 2 orang rakyat Malaysia yang lari ke luar negara dan memohon suaka politik seperti Ali dan Alvin. 
Contoh paling besar adalah dari negara jiran kita iaitu Thailand,  Akibat takut di penjara bekas Perdana Menteri Thailand,  Taksin lari meninggalkan negara beliau dan mendapat suaka politik dari negara luar.


Perkara ini juga mendapat Perhatian Saudara Ramesh Rao yang kuatir dengan tindakan mahkamah memulangkan Passport antarabangsa Anwar,  beliau dengan tegas dan binbang Anwar akan melarikan diri dari di penjara,  ini tidak mustahil kerana Anwar banyak helah dan muslihat. 


Mahkamah perlu megambil semula Passport antarabangsa Anwar,  kenapa perlu takut,  jika di bebaskan dari tuduhan ambil balik Passport itu,  apa kepentingan Anwar untuk ke negara luar? ?? Mahkamah perlu tegas dalam hal ini. 

Ini bukan kes main-main. 

1 comment:

Anonymous said...

Apa pasal mahkamah tak bagi perintah supaya sample DNA diambil dari DSAI? Bukan susah sangat. Satu swipe kat kulit dalam mulut dah boleh. Ini pi ambil tuala, berus gigi dia masa kat penjara. Ape tak boleh paksa dia buka mulut?

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive