sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Friday, 7 November 2014

KERAJAAN KEDAH TERUS MEMARTABATKAN SEKOLAH PONDOK #PondokKedah #KedahAmanMakmur #SyiarIslam
Petang tadi, YAB Menteri Besar Kedah, Dato Seri Hj Mukhriz Tun Mahathir menutup WACANA PENCERAHAN TASAWWUR AHLI SUNNAH WAL JAMAAH DI PONDOK MUJAMMA'A IBN SUNNI LI AL-TALAQQI, Sungai Jagung, Pendang, Kedah.

Serta memberi sumbangan bantuan tahunan kepada 11 pondok yang berdaftar dengan Kerajaan Negeri Kedah.

Wacana ini menghimpunkan semua tok-tok guru pondok seluruh Kedah berbincang mengenai perihal ajaran Ahli Sunnah Wal-Jemaah.

#Kedah #MMFC #Pondok #PondokKedah#KedahSerataRata #Islam

1 comment:

Anonymous said...

Apa halnya PENGHINAAN oleh si PENDATANG KAPIRDAJAL; ke atas ISLAM/umatnya di Kedah, NEGERI ISLAM yg. kuat boleh dibiaqkan - mana Jbt, agam Islam mahupun pemimpin Islam/Melayu?! Heran betul aku!

Lihat di - http://pilihan-anda.blogspot.com/2014/10/karaoke-separuh-bogel-ketika-azan.html, Karaoke separuh bogel ketika azan maghrib, Posted by Desperado On 10/19/2014:

ALOR SETAR - Pengunjung sebuah pusat membeli belah terkejut apabila disajikan dengan persembahan wanita berpakaian separuh bogel diadakan secara terbuka, lewat petang kelmarin.

Wan Kamarul Wan Mohammad, 21, berkata, pertandingan karaoke anjuran Pergerakan Pemuda Malaysia (YMM) yang bermula sekitar jam 5 petang hingga 9.30 malam itu mengundang kontroversi apabila menampilkan dua peserta berpakaian keterlaluan.

“Bagi saya, pakaian peserta wanita dari sebuah kumpulan dan seorang lagi individu, amat tidak sesuai dipakai di khalayak terutama tempat terbuka seperti itu yang dikunjungi kanak-kanak dan remaja,” katanya.

Menurutnya, dia terkejut apabila ketika sedang menyanyi, peserta wanita itu bertindak membuka pakaian luarannya dan hanya berpakaian seperti coli.

“Saya tidak sangka dia akan bertindak begitu. Pihak penganjur sepatutnya kawal tingkah laku peserta termasuk pakaian supaya tidak menimbulkan rasa tidak puas hati pengunjung yang terdiri daripada pelbagai kaum dan lapisan umur,” katanya.

Wan Kamarul berkata, dia kesal apabila persembahan itu tetap diteruskan walaupun ketika azan Maghrib berkumandang.

“Bunyi muzik terlalu kuat ketika itu, menyebabkan saya terdengar sayup-sayup azan Maghrib, namun penganjur tidak memberhentikan majlis.

Saya kesal kerana penganjur tidak menghormati sensitiviti umat Islam,” katanya.

Menurutnya, ini merupakan kali kedua persembahan hiburan terbuka yang agak keterlaluan diadakan di pusat membeli-belah itu, di mana tahun lalu, turut menampilkan peserta wanita berpakaian menjolok mata.

“Pusat beli-belah juga perlu sensitif dan pantau penganjuran program di premis mereka, supaya tidak mengundang kontroversi selain membudayakan program-program bermanfaat,” katanya.

- Sinar Harian

Makcik Sambal Belacan.

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive