sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Tuesday, 22 April 2014

PEMILIHAN PKR : ANWAR MENGSUNGKURKAN DIRINYA DI PINTU NERAKAAnwar Ibrahim menarik diri daripada bertanding jawatan Presiden PKR.

Penarikan diri itu membolehkan isterinya, Wan Azizah Wan Ismail memenangi jawatan itu tanpa bertanding.

Pada 11 April lalu, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail dan Datuk Seri Anwar Ibrahim disahkan bertanding jawatan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang akan diadakan pada Mei ini.

Pertandingan tersebut disahkan Pengarah Jawatankuasa Pemilihan Pusat (JPP) PKR, Datuk Johari Abdul pada sidang media calon pemilihan Keadilan 2014.

Wan Azizah yang sudah memegang jawatan itu selama 15 tahun bakal bertanding dengan Anwar yang kini sedang menunggu rayuan di Mahkamah Persekutuan selepas Mahkamah Rayuan menjatuhkan hukuman penjara lima tahun selepas disabit kesalahan meliwat

Tapi apa yang kita boleh lihat dan boleh agak adalah dari awal lagi Anwar takut pada bayang-bayang sendiri yang mana Anwar terpaksa untuk mewanarkan diri untuk 'sementara' dan pastikan tiada siapa akan menetang Wan Azizah. 

Inilah politik murahan dan satira politik Anwar Ibrahim,  dia tahu yang tidak semua dalam PKR boleh duduk di bawah kakinya. 

Game Over 

No comments:

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive