sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Friday 16 November 2012

EDISI SIAL !!! DEREK KATA ORANG MELAYU MONYET?? SIAL TUIH !!! KAKITANGAN AWAM TU BANYAK MELAYU LA BODOH !!!!!
Aku nak cakap sikit kat bangsat lagi barua PKR haram jadah DEREK ni, jangan main-main isu macam ni, lu kena ingat SIAL , dalam kakitangan awam tu banyak bangsa Melayu, lu ingat bangsa Melayu ni Monyet ka?? jangan sampai lu yang jadi monyet la SIAL !!! ..

Aku cukup rasis kalau kes macam ni, jenis bangsat yang tak sedar dek untung, duduk dah la menumpang di sini lagi mau cakap banyak !!! 

Lu jangan ingat lu suka-suka cakap macam ni orang tak berani dengan lu !! dendam orang simpan dalam hati, nanti pecah dendam lu lu susah SIAL !!! 

1000x wa ludah muka dan seluruh keturunan lu la DEReK SIAL !!! TIUHH !!!!!!


Cuepacs Mahu Derek Fernandez Mohon Maaf Ibaratkan Kakitangan Awam Sebagai Monyet


Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) menuntut ahli Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) Derek Fernandez memohon maaf secara terbuka atas kenyataannya yang mengibaratkan penjawat awam sebagai 'monyet' ketika mengulas isu pertukaran Datuk Bandar MBPJ.

Presiden Cuepacs, Datuk Omar Osman berkata Cuepacs kesal dan memandang serius kenyataan itu dan mahu ahli MBPJ itu membetulkan kenyataan tersebut.

"Kalau betul apa yang disebut oleh saudara (Derek Fernandez) kita mahu beliau memohon maaf secara terbuka kepada seluruh penjawat awam dan dia juga kena buat pembetulan ayat itu.

"Kalau dia tidak minta maaf maka Cuepacs akan memanggil satu mesyuarat tergempar dan kita akan buat piket di hadapan bangunan di mana beliau bertugas...kita kesal kerana belum pernah berlaku seorang ahli majlis menyebut penjawat awam sebagai "monyet'," katanya pada sidang media di Kompleks Bersepadu Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan di Kepayan, dekat sini pada Rabu.

Omar mengulas kenyataan ahli majlis MBPJ itu berhubung pemilihan calon Datuk Bandar MBPJ oleh Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) bagi menggantikan penyandang Datuk Mohamad Roslan Sakiman yang dinaikkan pangkat ke jawatan baharu.

Fernandez dipetik sebagai berkata dalam akhbar Malay Mail, "let's see who the candidates are. If they are going to nominate some monkeys, we will reject" (mari tengok dulu siapa calonnya. Jika mereka nak calonkan 'monyet', kami akan tolak").

Omar berkata ini adalah kenyataan "biadab" kerana beliau "tidak sepatutnya mengelar siapa sahaja pegawai yang datang sebagai "monkey" kerana ia adalah di bawah bidang kuasa pihak JPA untuk menghantar pengganti yang sesuai.

"Bukan maknanya dia datang tak sesuai dan ditolak atau bila diganti dikatakan 'monkey'...ini satu perkara yang tidak boleh terima," katanya sambil berharap perkara seumpama itu tidak berulang.

1 comment:

Anonymous said...

kata kat kakitangan awam monyet, abih tu kau pulak ahli MBPJ tu bapak babun, yg bontot merah

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive