sahabat-sahabat APJ

t.kasih sahabat-sahabat,jom follow

Sunday 11 November 2012

PANAS !! SIVA TRONOH MAIN ISU PERKAUMAN !! JANGAN CABAR KAMI !!!


Aku terasa pedih sangat dengan tweet tebaru budak tronoh ni, beliau persoalkan tentang sekolah menengah di Malaysia. 


Sejak merdeka negara kita beri peluang dan pendidikan terbaik untuk semua rakyat, perlu di ingat Cina dan India ada sekolah rendah sendiri iaitu Jenis Kebangsaan Tamil atau Jenis Kebangsaan Cina dan Melayu hanya bersekolah di sekolah kebangsaan tiada perkataan MELAYU. Orang Melayu tidak pernah persoalkan perkara ini kerana menghormati semua kaum. 

Kerajaan terapkan semangat kebangsaan untuk rakyat Malaysia selepas sahaja tamat pengajian di sekolah rendah semua rakyat harus bersekolah di sekolah KEBANGSAAN . Semua rakyat terima sejak sekian lama, kenapa harus YB TRONOH ini mahu mempertikaikan perkara ini, kenapa harus menjarakkan hubungan sesama kaum di Malaysia, kita 1 Malaysia duduk di Malaysia. Kalau tak mahu ikut perkara ini buat negara sendiri atau ada tempat di dunia ini yang hanya untuk kaum masing-masing.

Bila seorang pemimpin yang dipilih rakyat ini berkata perkara BODOH dan TAK ADA AKAL sebegini, aku rasa jijik dengan sikap PERKAUMAN yang sedang di semai YB TRONOH !!!

Jangan sampai KAUM YANG BERHAK SEBENARNYA berkata-kata atau meminta SEKOLAH RENDAH MELAYU ATAU SEKOLAH MENENGAH MELAYU !! 

TOLONG HORMATI PERKARA INI !!!!

1 comment:

Anonymous said...

Sebab kalau ada sekolah menengah tamil, bahasa melayu akan turut diajar dan tak bermaksud sekolah itu adalah hanya untuk bangsa india.Cuba fahami beza antara bahasa(language) dan bangsa(race).kalau betul mahu berdebat pasal 1malaysia dan sebagainya, tolong ubah cara bercakap pasalnya.mengikut cara u cakap bagaikan bangsa-bangsa lain seperti hamba dan tidak asal dari sini.mungkin datuk saya lahir di China/India, tapi saya lahir di sini seperti awak.Sampai sekarang, kalau nak dapat kerja kerajaan, adalah mustahil bagi bangsa bangsa lain, bercakap pasal 1malaysia.

POSTING PALING HOT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive